Olen innostuneena ja odottavaisin mielin mukana toista kertaa avoimen ja yhteisöllisen tapahtuman järjestämisessä. Kyseessä on SomeTime2011-tapahtuma, joka järjestetään 10.-11.6.2011 Espoossa Aalto Design Factorylla.

Viime vuonna tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran. Toukokuussa 2010 kokoontui samassa paikassa yli 120 heimolaista yhteisöllisesti ja avoimesti tuotettuun SomeTime2010-tapahtumaan. Heistä parikymmentä vielä jatkoi verkostoitumista SomeTime2010 risteilyllä Ruotsiin. Tapahtumalla oli Facebook-ryhmä ja nettisivut. Sain omaan verkostooni SomeTime2010-tapahtumasta 80 ystävää, joista osaan olin tutustunut jo aiemmin ja osan tapasin ensimmäistä kertaa kasvotusten tapahtumassa.

SomeTime2011 on Suomen sosiaalisen median "Woodstock". Heikki Hallantie kiteytti viime vuonna: "Anna enemmän kuin otat, saat enemmän kuin annat!" Ensimmäisessä suunnittelupalaverissa SomeTime2011 tapahtuman teemoiksi määriteltiin yrittäjyys, oppiminen, maailmanparantaminen, kulttuuri ja taide.

Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan 250 osallistujaa. Avoin ja yhteisöllinen suunnittelu on käynnissä Purot-wikissä http://sometime2011.purot.net/ ja Facebook-ryhmässä. Wikisivulla on käynyt jo 33 rekisteröitynyttä suunnittelemassa tapahtumaa ja Facebook-ryhmään kuuluu 418 jäsentä.

Tähän mennessä on järjestetty yhdeksän suunnittelupalaveria kasvotusten ja yksi Skype-palaveri ohjelmarungosta. Kaikkiin suunnittelupalavereihin on voinut osallistua myös etänä. Itse olen päässyt mukaan viiteen palaveriin sekä Tampereella että Helsingissä ja kahteen etänä. Osallistuminen on ollut helppoa myös etänä, sillä osallistujien joukosta on aina löytynyt joku, joka kuvaa palaverin livestreamauksena Bambuseriin. Tähän mennessä Bambuser-kuvaajina ovat toimineet Jarmo Lahti, Kurt Linderoos ja Toni Nummela. Käytössä on ollut Ilona ITConnectPro-huone. On myös tehty YouTube-videoita. Muistiinpanot on kirjoitettu joko GoogleDocsiin, EtherPadiin tai suoraan wikiin. Tässä muutama poiminto videoista:

YouTube-video: SomeTime2011 "Maalailua" by @oniitamo

YouTube-video: SomeTime2011 - Teaser-video by @toninummela

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan sisältöä sekä osallistumaan SomeTime2011-tapahtumaan!

- Pauliina

Uudempi: Suomi MM2011
Vanhempi: Päiväni ystäväyrittäjänä