Kindan blogi

Pauliina bloggaa uusista tavoista työskennellä, tehdä yhteistyötä ja oppia. Uusi aika tuo uudet ammatit ja monet asiat vertaisopitaan. Tarjolla on tarinoita, koosteita, ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin sekä aineistoja.

Tarinankerturi ja viestintäalan yrittäjä Ida Nurminen valmistui yhteisömanageriksi Kinda Oy:n valmennusohjelmasta maaliskuussa 2022. Joulukuussa 2021 alkaneen valmennuksen tavoitteena Idalla oli selkeyttää yrityksen sosiaalisen median käyttöä, parantaa julkaisutoiminnan ja sisältömarkkinoinnin suunnitelmallisuutta sekä käydä läpi sosiaalisen median hallinnan kokonaisuutta tulevia rekrytointeja ja yhteistyökuvioita silmällä pitäen.

Kinda Oy:n viestintäkouluttaja Pauliina Mäkelä on valmentanut vuodesta 2014 lähtien yhteisö- ja somemanagereita toimimaan erilaisten yhteisöjen vetäjinä. Community Managerit eli yhteisömanagerit huolehtivat organisaatioiden ja järjestöjen sosiaalisen median yhteisöistä. Yhteisömanageri voidaan ottaa myös mukaan hankekohtaiseen suunnitteluun ja toteutukseen.

Lue lisää...

Käsittelen kolmen blogikirjoituksen sarjassa asiantuntijatyön murrosta kolmesta näkökulmasta; ensimmäisessä etätyöstä ja hybridityöstä, toisessa digitaalisesta työturvallisuudesta ja tässä kolmannessa neuvon, kuinka toimia häirintätilanteissa.

Lue lisää...

Käsittelen kolmen blogikirjoituksen sarjassa asiantuntijatyön murrosta kolmesta näkökulmasta; ensimmäisessä etätyötä ja hybridityötä, tässä toisessa digitaalista työturvallisuutta ja lopuksi kolmannessa kuinka toimia häirintätilanteissa.

Vuoden 2022 yksi tärkeä puheenaihe on digitaalinen työturvallisuus asiantuntijatyössä. Haasteita tuovat koronapandemia sekä maailmanpoliittinen tilanne Venäjän hyökättyä 24.2.2022 alkaen Ukrainaan. Työturvallisuudessa ovat fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset työolosuhteet työpaikalla kunnossa. Niin tulee olla myös digitaalinen työturvallisuus. Tämä teema on noussut esiin useissa koulutuksissani viimeisten kuukausien aikana.

Lue lisää...

Käsittelen kolmen blogikirjoituksen sarjassa asiantuntijatyön murrosta kolmesta näkökulmasta; tässä ensimmäisessä etätyötä ja hybridityötä, toisessa digitaalista työturvallisuutta ja lopuksi kolmannessa kuinka toimia häirintätilanteissa.

Lue lisää...

Facebookissa leviää säännöllisesti erilaisia huijausjulkaisuja. Niissä luvataan kaikkea mahdollista, kuten sijoitusvinkkejä, rahaa, lisää kuukausituloja, uutisia, erikoisraportteja sekä tietoa siitä, että kuka on vieraillut profiilissasi. Ne ovat kaikki huijauksia, älä lankea niihin.

Lue lisää...

Kun tarvitset kuvia käyttöösi, on varmin tapa tekijänoikeuksien kannalta ottaa itse valokuvia. Toinen mahdollisuus on tilata ja ostaa valokuvaajalta sopivia valokuvia käyttöön. Kolmas vaihtoehto on kysyä jonkun toisen valokuvia käyttöösi ja kun saat luvan, muista aina mainita kuvan käytön yhteydessä valokuvaajan nimi. Neljäntenä vaihtoehtona on ilmaisten kuvapankkien käyttö. Tästä blogikirjoituksesta löydät listauksen erilaisista ilmaisista kuvapankeista, joista löytyy CC0-lisenssillä erilaisia kuvia käyttöösi.

Lue lisää...

Maineenhallintaan ja keskusteluun sosiaalisessa mediassa liittyy läheisesti someohjeistukset. Jokaiselta organisaatiolta tulisi löytyä oma someohje eli yhteiset pelisäännöt sosiaaliseen mediaan. Tarvitaan ohjeistus, kuinka sosiaalisessa mediassa toimitaan. Lyhyin ja helpoin some-ohje on kaksi sanaa: Käyttäydy fiksusti. Mikäli tämä ytimekäs sosiaalisen median ohje ei riitä, tulee laatia kattavammat ohjeet. Tästä blogikirjoituksesta löydät useiden eri suomalaisten organisaatioiden some-ohjeistuksia:

Lue lisää...

Tällä viikolla on Kinda Oy:n asiakkaiden kanssa puhuttu maineenhallinnasta ja keskustelusta sosiaalisessa mediassa. Monia yrittäjiä jännittää jo etukäteen, että kuinka sosiaalisessa mediassa voi selviytyä keskusteluista ja miten kommentointiin pitäisi vastata. Tässä vinkkejä teemasta, miten valmistautua keskusteluihin sosiaalisessa mediassa:

Lue lisää...

Olen saanut tutustua nuoreen uimarilupaukseen, Jenni Moisioon. Jennin uintiseura on Jyväskylässä Kampuksen Plaani ja hän treenaa Sprinttitalli-yhteisössä. Jo vauvauinnista lähtien Jenni on pitänyt uimisesta. Lapsena hän harrasti myös laskettelua, mutta uinti vei hänet mennessään. 10-vuotiaana Jenni ui ensimmäistä kertaa kilpaa.

Lue lisää...

Lempäälän kunta yhdessä Lempäälän Kehitys Oy:n kanssa on avannut tänään 2.4.2020 uuden Osta Lempäälästä - Business Lempäälä -markkinointisivun Facebookissa osoitteessa facebook.com/businesslempaala.

Markkinointisivulla voivat lempääläläiset yritykset (Lempäälän Yrittäjien jäsenet tai kotipaikka yrityksellä on Lempäälä) markkinoida veloituksetta omia palveluita ja tuotteita.

Lue lisää...

Kategoriat
Aiheet
Instagram Snapchat WhatsApp analyysi apteekkari apteekki asetukset asiantuntijaviestintä asiantuntijuus ask.fm auttaminen avo bambuser biohakkerointi blogit cmad delicious digitaalinen digitaalinen työturvallisuus digitaalisuus docpad drupal empatia ennakointi etasku etherpad etiketti etätyö facebook foursquare googledocs haastattelu hanke harjoittelu heimo henkilöbrändi huijaus hybridityö hyväntekeväisyys ilmiö ilo in english innostus innovaatioseteli instagram ipad iphone itk jesperi joukkoistaminen järjestö jääkiekko kaksivaiheinen tunnistautuminen keskustelu kiitos kilpauinti kiltteys kinda oy kindasome kirja kirjasto kosmetologi koulu kunta kustannusala kuvapankki kuvat käsityö lanseeraus lapset leipominen lempäälä liikenne linkedin liveraportointi livestriimaus lähityö maakunta maineenhallinta markkinointi matkailu mediakasvatus ministeriö mobiilikesäkoulu mobiilioppiminen mobiilipeli mobiilisovellus muutosagentti myynti nettikätilö node.js nomadiohjaaja nuoret opettaja opetus opintokerho oppiminen parvityö pelillistäminen pelit periscope perustaminen pilvipalvelu pinterest prezi rakentaminen responsiivisuus retoriikan kesäkoulu robotisaatio robottiviikko rsa sattumahdollisuus selfie sharewood sihteeri sisältömarkkinointi slideshare slush snapchat some awards someinfopiste someohje somesukulainen sometime sometu sosiaalinen media sportstracker steve jobs storify sukupolvi suunnitelma talkoistaminen tapahtuma tarinallistaminen taskubileet taskuillallinen taskuleivonta taskulounas taskuneuloosi taskuvauva televisio tietoturva tietotyöläinen toimikas tubecon tulevaisuus tuotteistaminen turvallisuusasetukset tutkimus twitter tyyne työelämä työhyvinvointi työkalut työnhaku työturvallisuus urheilija urheilu valmennus valokuvaus verkkokokous verkkokäyttäytyminen verkkopersoona verkossa sorsastaminen verkosto verkostoituminen verkostot video videot viestintä viestintä-piritta vihainen talouspäällikkö vine vuosikatsaus wakelet webinaari whatsapp wiki www yammer yhdistys yhteisöllisyys yhteisömanageri yksityisyysasetukset yliopisto youtube yrittäjyys yrittäjä ystäväyrittäjyys