Perjantai 18.3.2011 alkoi aikaisella iPhone 4 -puhelimeni klo 4.15 herätyksellä. Sleep Cycle -sovellus oli seurannut untani ja kirjannut seuraavaa unestani:

Sleep Cycle 17.-18.3.2011

Ennen aamutoimia tarkistin yhteisöllisen median kanavani ja lähetin Facebookin henkilökohtaiseen profiiliin, Twitteriin, Foursquareen ja Dittoon status- ja paikkatietopäivitykset:

Pirteätä perjantaita kaikille! Tänään junalla Hesaan asiakkaan luo johdattelemaan henkilöstöä yhteisöllisen median pariin, #taskulounas klo 12.30 ja #friendtrepreneur tärskyt iltapäivällä. / is wishing all a great Friday! Today in Helsinki :D

Tänään #Helsinki asiakkaalle some-luento, klo 12.30 Salmisaaressa #taskulounas ja iltapv #friendtrepreneur tärskyt - ihana päivä! #finnish

Sain aviomieheltä autokyydin Lempäälästä Tampereen rautatieasemalle ja jatkoin junalla Tampereelta Helsinkiin. Matkan aikana kurkistelin eri tietovirtoihin läppärillä ja jaoin eteenpäin tietoa. Välitin Twitterissä mm. Japanin maanjäristys-, tsunami- ja ydinvoimalatilanteeseen liittyen Jaakko Saaren eli @artistjaakko viestejä eteenpäin eli retweettasin. Päivitin älypuhelimellani paikkatietoni Foursquareen ja Dittoon.

Facebookin julkisessa profiilissa jaoin tietoa näiden linkkien välityksellä:

Facebookin henkilökohtaisessa profiilin kautta onnittelin päivän syntymäpäiväsankarin, välitin uutisia, musiikkivideoita, linkkejä sekä tietoa yhteisöllisen median välineistä/tietolähteistä, kuten Diigo, Delicious, MashableRockMelt, Bambuser ja SlideShare.

Samassa junavaunussa matkusti vanha kollega entisestä työpaikasta. Huomasimme toisemme vasta, kun juna saapui Helsinkiin. Vaihdoimme kuulumiset poistuessamme junasta ja sain häneltä yllättäen myös tarjouspyynnön tulla yhdeksi puhujaksi yhteisöllistä mediaa käsittelevään tilaisuuteen. Tällä kertaa jouduin valitettavasti kieltäytymään jo buukatun päivän vuoksi, mutta annoin hänelle käyntikorttini tulevia tilaisuuksia varten. Toivotimme toisillemme hyvät päivän jatkot ja lähdimme tahoillemme. 

Helsingissä vietin aamun asiakkaan luona kertomassa henkilöstölle yhteisöllisestä mediasta.

Senaatti-kiinteistöt seinäkyltti

Tässä luentomateriaali tallennettuna avoimesti SlideSharessa:

Sain positiivista palautetta ja toivon, että sain henkilöstöä innostettua tutustumaan uuteen mahdollisuuteen olla yhteisöllisellä tavalla vuorovaikutuksessa. Olin ihan liekeissä, kun siirryin Sörnäisistä Salmisaareen ystäväyrittäjäni, Janne Ruohiston luokse. Hänen yrityksensä Intunex Oy on kehittänyt xTune-asiantuntijaparven, jonka kautta olen sorsastanut tilalleni kouluttajia asiakkaille. Kirjauduin Intunexin toimistolle Foursquaressa ja sain paljon pisteitä: 

Foursquare Intunex 18.3.2011

Hissimatkalla opetin Jannelle, että kuinka saadaan iPhonesta otettua kuvakaappaus näytöltä. Saat kuvakaappauksen tehdyksi painamalla yhtäaikaa kotinäppäintä (alhaalla sormenpään muotoinen kuoppanäppäin) ja nukkumisnäppäintä (yläreunassa oikeassa kulmassa kuulokeliitännän vieressä). Kuulet kameran suljinäänen. Löydät ottamasi kuvakaappauksen sieltä, mistä kameralla otetut valokuvatkin. Niksin opetti minulle Anne Rongas.

Tapasin kasvotusten ensimmäisen kerran Intunex Oy:n uusimman vahvistuksen Oskari Niitamon, jonka kanssa olin verkostoitunut verkossa helmikuussa. Vaihdoimme kolmistaan kuulumisia, kirjasimme xTunesta kehitysideoita, nopsimme sydänkarkkeja ja teimme omia töitämme siitä sivussa.

Klo 12.30 oli vuorossa #taskulounas. Olimme sopineet ajasta ja paikasta Twitterissä. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan avoimeen ja rentoon lounastilaisuuteen, joita on järjestetty ympäri Suomen. Itsekin kyselin etukäteen Twitterissä sekä Facebookissa, että ken pääsee #taskulounailemaan. Meitä kerääntyi kuusi innokasta ystäväyrittäjää; Tiedolta Juha Krapinoja, Mr. Personal EU Kurt Linderoos, Intunexin Oskari Niitamo ja Janne Ruohisto, Mainostoimisto Farkaksen Maarit Riikonen sekä minä Salmisaareen ravintola Manteliin. Nautimme todella hyvästä ruoasta sekä mahtavasta seurasta. Ensimmäisen kerran kokeilimme myös livestreamausta, kun Oskari kuvasi #taskulounaan LiveStreamin välityksellä verkkoon suorana. Muutamia kiinnostuneita kävi kurkkimassa meitä. Keskustelu soljui innostuneesti asiasta toiseen. Ideoimme, jaoimme kokemuksia, opimme toisiltamme, saimme vertaistukea ja verkostoiduimme tiiviimmin. Kerroin esim. iPhone-sovelluksista nimeltään Wikitude, Word Lens, ShazamJunat, Augmented Car Finder ja Musée du Louvre.

Totesimme lounaan jälkeen, että meidän on ihan pakko jatkaa keskustelua, joten siirryimme Intunexin toimistolle. Välillä ideat liikkuivat jo niin villisti sci-fi-elokuvien maailmassa, että melkein kaivoimme foliohatut esiin :D Kiihkeä keskustelumme ja maailman parantaminen meni osittain myös verkkoon, kun Kurt kuvasi Bambuseriin suorana otsikolla Intunation: Mobile streaming by Mr. Personal EU.

Tässä vaiheessa totesimme, että työnteko päättyy toimistolla ja siirrymme keskustaan Juhan kyydissä. Vuorossa oli #friendtrepreneur tärskyt ravintola Nollassa. Oskari, Janne ja minä saimme seuraksi Sopiman Riitta Raesmaan ja myöhemmin Juhan sekä Ordinaren Maria Laitisen. Vaihdoimme jälleen kuulumisia, jaoimme kokemuksia ja opimme toisiltamme.

Välillä tarkistimme, että mitä verkossa tapahtuu. Itsekin tarkistin sähköpostit ja tuntui hyvältä, kun päivän aikana oli saapunut Kinda Oy:lle kaksi tarjouspyyntöä ja yksi lehtihaastattelupyyntö. Olen toiminut osa-aikaisena koulutusyrittäjänä viime elokuusta lähtien kahdeksan kuukautta. En ole laittanut yhtään rahaa mainontaan tai markkinointiin, enkä ole soittanut yhtään myyntipuhelua. Yhteydenotot kymmeneltä asiakkaalta saan neljä sähköpostin/puhelun kautta ja loput kuusi yhteisöllisen median kanavien kautta. Teen noin yhden koulutus- tai luentokeikan viikossa, sillä sen enempää en oikeastaan ehdi tekemään hanketyön ja opiskeluiden ohella. Olen erittäin tyytyväinen, että olen löytänyt omat heimoni verkon välityksellä. Ystäväyrittäjät ovat ainoa yrittäjäyhteisö (Facebookissa tänään 1307 tykkääjää), johon kuulun. Saan parhaan mahdollisen tuen, avun, ystävyyden, verkostoitumismahdollisuuden ja keskustelut ystäväyrittäjien kautta.

Päivä vaihtui iltaan ja samoin keskustelupaikkamme vaihtui ravintola Nollasta ravintola Vltavaan. Paikka sai uuden pormestarin:

Hups :-D

Kaikki kiva loppuu aikanaan, joten klo 18.30 hyppäsin Tampereen junaan. Matkalla päivittelin paikkatietojani Foursquareen ja Dittoon sekä fiilistelin päivää kirjoittamalla Facebookiin ja Twitteriin:

Kiitos mahtavasta #taskulounas ja Intunation -seurasta tänään Maarit_Riikonen, Janne Ruohisto, Kurt Linderoos, Juha Krapinoja jaOskari Niitamo + #friendtrepreneur tärskyt Maria Laitinen ja Riitta Raesmaa - olette nii-in ihania!

matkustaa vähän myöhässä olevassa Pendolinossa kohti kotia välillä Helsinki-Tampere ja on nii-in iloinen ihanasta päivästä! 

Facebookin statuspäivitykseen virtasi kommentteja ja peukutuksia sekä opettelimme yhdessä täggäyksen tekemistä @-merkin avulla Facebookin statuspäivityksiin ja kommentteihin. Tässä osa kommenteista:

#taskulounas ja #friendtrepreneur kommentit

Kaunis kiitos ystävät!

- Pauliina

Uudempi: Yhteisöllisen tapahtuman järjestäminen, case SomeTime2011
Vanhempi: Verkossa sorsastaminen