SomeTime2013-tapahtuma järjestettiin lauantaina 18.5.2013 Espoossa Aalto Design Factorylla. Tämä oli jo neljäs kerta, kun avoimesti, talkoovoimin ja yhteisöllisesti järjestettiin suomalaisen sosiaalisen median väen kokoontumisajot touko-kesäkuussa. Tapahtumassa oli osallistujia 162 sekä kymmenittäin etäosallistujia.


Olen ollut mukana järjestämässä SomeTime-tapahtumia sekä vastaanottamassa halauksin osallistujia ilmoittautumispisteessä alusta lähtien. Olen kirjoittanut aiemmin blogikirjoitukset suunnittelukokouksista eli sekouksista  sekä SomeTime2011-tapahtumasta. Heikki Hallantie on tapahtuman "isä" ja minä tapahtuman "äiti". Kaikki alkoi tästä Twitter-viestistä 12.1.2010

johon vastasin tällä liverryksellä - kuvakaappaus Facebookissa. Janne Ruohisto kirjoitti blogissaan otsikolla SomeTime2010 : anna enemmän kuin otat, saat enemmän kuin annat – ja entäs sitten?

Emme arvanneet, että meidän innostuksesta lähtee liikkeelle uusi tapa järjestää tapahtumia Suomessa. Riitta Raesmaa kirjoitti tänä vuonna blogissaan otsikolla Hyvä tapahtuma on odotettu, haluttu ja puhuttu sekä Jarmo Lahti kirjoitti blogissaan otsikolla Tapahtumajärjestäjät unohtavat virtuaalisuuden? Kirjoituksista näkyy, kuinka tapahtumajärjestäminen on saanut uusia muotoja. Tapahtumajärjestelyissä on käytetty sosiaalista mediaa. Joka vuosi kokeillaan uusia somepalveluita. Tänä vuonna kokeiluvuorossa oli Trello. Ensimmäisenä vuonna käytimme Wikispaces-wikiä ja sen jälkeen Purot.net-wikiä. Kuka tahansa on voinut tulla mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumaa. Henkilö, joka osaa ja on innostunut jostain tehtävästä, tekee sen vapaaehtoisesti.

Omalta osaltani SomeTime2013-tapahtuma meni vauhdikkaasti. Päätin helpottaa uusien tuttavuuksien kanssa verkostoitumista pukeutumalla profiilikuvani mukaisiin asusteisiin, kuten pinkkiin stetsonihattuun. Otin päivän aikana paljon mobiilivalokuvia, jotka jaoin Foursquareen SomeTime2013-tapahtumapaikan alle. Aloitin aamun ottamalla vastaan ja ohjeistamalla osallistujia respatiskillä. Kerroin osallistujille, että "näet itsesi aulan isolla viestiseinällä, kun liverrät Twitterissä #sometime2013 #paikalla".

Osallistuin tapahtuman avajaisissa Stagella yllätysnumeroon eli PadMobiin, johon sain hetkeä ennen oman Padletten ja nopean perehdytyksen Peter Gréeniltä. Olin liittynyt mukaan edellisenä iltana PadMobin salaiseen Facebook-ryhmään, mutta Peterin opastuksella sain ideasta kiinni ja ladattua omalle iPadille oman PadMob-kuvani. Maarit Riikonen ja Petri Silmälä kuvasivat mobiilivideot avausnumerosta.

DSC_5931.jpg

Kuuntelin Minna Takalan avaussanat ja Jyrki Kasvin vaikuttavan esityksen. Hoidin järjestäjän toimia ottamalla puhelimitse ja tekstiviesteillä peruutuksia vastaan. Piipahdin Jaana Nyströmin Google+ hangout on air -lähetykseen. Kuuntelin Stagella Jukka Tammisen vetämää Oskari Uotisen, Terhi Ahon ja Marko Suomen paneelia aiheesta Some yrityksissä. Urban Millissä Urban Cavessa kuuntelin Karoliina Harjanteen esityksen pelillistämisen mahdollisuudet joukkoistamisessa sekä Reetta Nurmon esityksen SomeAwards-tapahtumasta. Olen ehdolla SomeAwards-äänestyksessä kategoriassa Pienempi kuin 3.

Lounastauko meni piha-alueella rennosti jutellen eri osallistujien kanssa sekä seuraten Jyrki Ollisen järjestämää Harlem Shake #somemobia. Lounaan jälkeen osallistuin Heli Järvenpään mielenkiintoiseen työpajaan aiheesta Mikä on parasta, mitä sinulle on tapahtunut SoMessa.

Iltapäivällä hoidimme Maria Laitisen kanssa tapahtuman catering-yrittäjän kanssa lounasruokailun laskutuksen kuntoon. Tapahtuman osallistujista jäi 16 peruutuspaikkaa käyttämättä ja 17 osallistujaa saapumatta, joten lounaslippuja ei myyty riittävää määrää. Laitoimme Sanna Veijasen avustuksella kolehdin kiertämään tapahtuman lopussa ja näin asia saatiin kuntoon. Keskustelimme päivän aikana useasti, että kuinka saisimme ensi vuoden tapahtuman rullaamaan niin, että saisimme helposti kulut katettua. Pelillistämisestäkin puhuttiin. Ehkäpä ratkaisu on yhteisöllisen kirjan tekeminen ja siitä saatujen mahdollisten rahojen kohdistaminen ensi vuoden tapahtuman kuluihin.

Päivän lopuksi Stagella Jyrki Ollinen ja Anne Stolt kertoivat tapahtumaa ennen alkunsa saaneen Sosiaalinen media Suomessa 2013 -kirjaprojektin tilanteesta. Kirjan sisällön rakenne on kerätty GoogleDocsiin. Kirjoitin tämän vuoden tapahtuman järjestämisestä oman luvun kirjaan mukaan. Anne Stolt on myös reflektoinut kirjan syntymisen prosessia Facebookissa. Päivän viimeinen esitys oli Janne Saarikon ja Peter Gréenin Uuteen nousuun -yhteisloppupuheenvuoro, jonka aikana kuuntelijat osallistuivat aktiivisesti äänestämällä kirjoittamalla Twitteriin @poll ja valittu vaihtoehto. Ihanan yhteisöllisen päivän viimeiset sanat lausui Minna Takala ja ohjasi osallistujat viimeiseen tehtävään eli keräämään yhdessä Stagen tuolit pinoihin tilan seinustalle.

DSC_6025.jpg

Yhden tapahtuman tauon aikana näytin Leena Rinteelle oman aarrekarttani, joista toinen oli tehty vuonna 2004 ja toinen on työn alla parasta aikaa. Vuoden 2004 aarrekartan haaveet ovat toteutuneet. Nyt minun tulee haaveilla isoja, jotta uusin aarrekartta johdattaa minut uusille poluille.

Illalla #somejatkot väki kiersi Kappelin terassilta useamman paikan kautta Helsingin keskustassa päätyen lopulta ravintola Sports Academyyn seuraamaan illan jääkiekkopelin loppuminuutit ja nauttien illallisesta yhdessä Euroviisuja katsellen ja kommentoiden livenä ja Twitterissä. Twitterin kautta tv-lähetyksen tekstitysriville (teksti-tv:n s. 398) kommentointi on ollut jo neljänä vuonna peräkkäin tuttua puuhaa. Tällä kertaa olin onnellinen, vaikka Suomi ei voittanutkaan, sillä sain kokea ensimmäistä kertaa Euroviisut yhteisöllisesti.

Olen kerännyt Delicious-linkkikirjastooni joka vuosi materiaalivarastoa SomeTime-tapahtumista. Ole hyvä, tässä linkit:

Erityisesti haluan nostaa esiin tämän vuoden tapahtumasta seuraavat tähän mennessä julkaistut tallenteet:

Livestriimaukset

Esitysmateriaalit

Valokuvat

Piirretyt muistiinpanot

Twitter

DSC_6016.jpg

Iso käsi kaikille SomeTime2013-tapahtuman järjestäjille, auttaneille ja osallistuneille sekä erityiskiitos tekniikkaväelle ja somejatkoilijoille!

DSC_6028.jpg

- Pauliina

Uudempi: Muutosagentti biohakkeroimassa
Vanhempi: Taskuleivonta