Kinda Oy täyttää tänään kolme vuotta. Kolmivuotias yritykseni on avoin, leveästi hymyilevä, innokas, helposti innostuva ja kiltti, kuten yrityksen arvoissakin sanotaan.

 

Alkutaipaleen tarinat myllärin tyttärenpojantyttären koulutusyrittäjäksi siirtymisestä ja yrityksen perustamisesta  tuntuvat tässä vaiheessa kaukaisilta. On tapahtunut paljon asioita.

Olen kouluttanut yli 2400 henkilöä 100 koulutustilaisuudessa kolmessa vuodessa ympäri Suomen. Eniten olen saanut asiakkailta palautetta siitä, kuinka osaan innostaa oppijoita oppimaan uusia asioita. Olen itsekin siitä taidosta ylpeä. Olen antanut koulutusta yhteisöllisen median työkaluista ja niiden hyödyntämisestä eri alojen ammattilaisille sekä yksilöohjauksena että ryhmätyöskentelynä kasvotusten ja verkossa erilaisilla työskentelymenetelmillä. Olen kouluttanut tapahtumissa, asiakastilaisuuksissa, kouluilla, toimistoissa, luentosaleissa, Ruotsin laivalla, taskulounailla, ravintoloissa, kahviloissa, junassa, puistoissa ja verkossa. Suosituimmat koulutuspaikkakunnat ovat olleet Helsinki, Tampere, Hämeenlinna, Jyväskylä, Lempäälä, Lahti, Salo ja Pirkkala. Olen kouluttanut Seinäjoelta Pieksämäelle ja Vantaalta Vaasaan väkeä käyttämään ja hyödyntämään nettiä fiksulla tavalla.

Olen tehnyt sisällöntuotantoa, nettikätilöintiä ja -fasilitointia erilaisille verkostoille, juontanut ja järjestänyt asiakastilaisuuksia, konsultoinut ja laatinut somestrategioita, osallistunut paneelikeskusteluihin, kertonut yrityksen perustamisesta ja auttanut henkilöitä verkostoitumaan sekä löytämään töitä. Olen ollut mukana SomeTime- ja CMAD-tapahtumien järjestämisessä. Käytän itsestäni tällä hetkellä nimitystä muutosagentti, johon sain idean BohoBusiness-kirjasta.

Suurin muutos yritystoiminnassa tapahtui tänä vuonna toukokuussa, kun yritykseni vaihtoi kantaaottavaan tilitoimistoon eli Vihaiselle Talouspäällikkö Oy:lle. Valitsin Säyseän tilitoimistopalvelun. Samalla yritykseni siirtyi sähköiseen laskutukseen ja sähköiseen kirjanpitoon eTasku-palvelun sekä tilitoimiston oman laskutusohjelman myötä.

Olen kerännyt kaikki esitysmateriaalini suomenkieliseen Purot.net -wikiin osoitteeseen http://kinda.purot.net/aineistot.

Suosituimmat SlideShare-esitykseni ovat Storify-tarinan Twitteriin myötä Tarinallisuutta ja osaamisen näkyväksi tekemistä yli 3400 katselukerralla:

ja Twitterin alkeet Koulussa yli 3300 katselukerralla:

Lomailen heinäkuun ja ammennan auringonsäteistä lämpöä tulevaan syksyyn, kaikkea hyvää sinulle blogini lukija!

- Pauliina

Uudempi: Taskuneuloosi
Vanhempi: Muutosagentti biohakkeroimassa