Perustin oman yritykseni helteisenä kesäpäivänä 10.7.2010 allekirjoittamalla osakeyhtiön perustamissopimuksen vanhan mummulan maisemissa omenapuun alla myllynkivipöydän ääressä Ylöjärvellä Myllyhermannintiellä. Tällä allekirjoituksella myllärin tyttärenpojantytär ryhtyi yrittäjäksi.

Yritystoiminnan aloittamisen hankalin vaihe oli keksiä yritykselle nimi. Päätin turvautua omiin verkostoihini. Laitoin toukokuun alkupuolella Twitteriin ja Facebookiin kyselyt. Sen jälkeen keskityin opiskelemaan yritystoimintaa touko-kesäkuun aikana yrittäjäkurssilla Tampereella. Kävin myös Ensimetrissä saamassa tärkeitä neuvoja kahteen eri kertaan.

Nimiehdotuksia alkoi tulvimaan. Keräsin lähes sata yrityksen nimiehdotusta Google Docsin taulukkoon. Merkitsin ylös nimiehdotuksen, ehdotuksen tekijän, päivämäärän ja kanavan, jonka kautta ehdotus oli tullut. Kävin jokaisen vaihtoehdon läpi tarkasti. Tarkistin Viestintäviraston Fi-verkkotunnuspalvelusta, että onko kyseinen verkkotunnus vapaana. Jos verkkotunnus oli varattu, hylkäsin ehdotuksen. Tarkistin Patentti- ja rekisterihallituksen ja verohallinnon yhteisestä yritystietojärjestelmän yrityshausta, että onko kyseinen y-tunnus vapaana. Jos y-tunnus oli varattu, hylkäsin ehdotuksen. Karsin huumoriehdotukset pois sekä ne nimiehdotukset, jotka olivat liian lähellä jo olemassaolevan yrityksen nimeä. Twitteriin ja sosiaaliseen mediaan suoraan viittavat nimiehdotukset karsin pois. Lopulta jäljellä jäi enää muutama. Eräänä kesäisenä päivänä automatkalla mieheni kanssa pyörittelen näitä nimivaihtoehtoja ääneen. Molemmat pitivät sanasta Kind. Jompikumpi lisäsi perään a-kirjaimen ja yrityksen nimi oli valmis!

Alkuperäisen nimiehdotuksen Some Kind lähetti Antti Lindström 22.5.2010 Twitterin kautta. Hän sanoi, että "sosiaalinen media tarvitsee kiltteyden lähettilään, ja sinä jos joku olisit siihen sopiva".

Lämpöiset onnittelut ja kaunis kiitos, Antti! Kun näemme seuraavan kerran, vien sinut syömään.

Osakeyhtiöni syntyi rekisteröimisellä 6.8.2010 ja toiminta alkoi 10.8.2010. Kaikessa yritykseni perustamiseen ja toiminnan aloittamiseen liittyen sain paljon arvokkaita neuvoja toisilta yrittäjiltä. Kaunis kiitos siitä kaikille, jotka ovat olleet apunani!

***

Tässä blogissa on käytössä kommentointi ainoastaan Facebook-tunnuksilla. Ilman Facebookiin kirjautumistakin voi kommentoida, silloin pitää vain antaa sähköpostiosoite ja vastata kuva-arvoitukseen, jotta varmistutaan kommentoijan olevan oikea ihminen. Katsotaan, kuinka tällainen järjestely toimii!

Jos kommentoinnissa tai muussa toiminnassa ilmenee erityisiä ongelmia, otan palautetta mielelläni vastaan osoitteessa webmaster@kinda.fi.

- Pauliina

Uudempi: Yhteisöllisen median heimoni vuonna 2010
Vanhempi: Yhteisöllinen media ja verkostoituminen