Sain pyynnön tulla suoraan radiohaastatteluun Yle Radio Suomen Tampereen lähetykseen tänä aamuna klo 8-9 puhumaan sosiaalisesta mediasta. Päätimme toimittaja Mari Vesanummen kanssa, että teemme molemmat omat suorat Periscope-livestriimauslähetyksemme radiohaastattelun aikana. Käytin GorillaPod-jalustaa apuna Periscope-lähetyksessä. Jalusta mahdollisti sen, että sain kädet vapaaksi, pystyin lataamaan sähköä iPhone5S-puhelimeeni ja lähetys oli suurimmaksi osaksi tasaista seurata. Meillä oli molemmilla myös aktivoituna Katch.me -palvelu, joten saimme suorat 24 tunnin päästä normaalisti Periscopesta poistuvat lähetykset talteen. Kirjoitimme molemmat Periscope-lähetyksiemme alkaessa Mitä näet nyt? -kenttään hashtagien kera omat selitetekstimme, jolloin seuraajat saivat tiedot, mistä lähetyksestä on kyse. Samassa Periscope-ikkunavalikossa voi sijaintitiedon jättää pois, tehdä yksityisen lähetyksen, antaa keskustelumahdollisuuden vain seuraajille sekä lähettää linkin lähetyksestä Twitteriin.

Kuvakaappaus omasta Periscope-lähetyksestä:

Radiohaastattelusta Periscope-lähetys

Tässä on tallenne Marin lähetyksestä:

Kuvakaappaus omasta Periscope-lähetyksestä:

Radiohaastattelusta Periscope-lähetys

Tässä on tallenne minun lähetyksestäni:

Haastattelussa käsiteltiin Teemu Selänteen mielipiteen sanomista sekä Twitterissä että blogissa, tässä videotallenne haastattelun osiosta:

Somekouluttaja Pauliina Mäkelä & #TeemuGate: Kuuntele ennen kuin pillastut #SelänneGate

Julkaissut Yle Tampere 27. tammikuuta 2016

Haastattelun pääaiheena oli, että mitä sosiaalisen median palveluita aikuinen ihminen tarvitsee? Tai mistä voisi olla iloa? Jokaiselle löytyy joku somepalvelu, josta on hyötyä ja iloa. Haastattelun aikana mainittiin seuraavat palvelut: Twitter, Periscope, Facebook, Instagram, WhatsApp, Snapchat, Pinterest, LinkedIn, SportTracker, YouTube ja SlideShare sekä Peach. Näistä Instagram, Snapchat, Periscope, WhatsApp ja YouTube ovat nuorten suosikkeja. Kenenkään ei tietenkään ole pakko käyttää sosiaalista mediaa, mutta on tämän päivän kansalaistaito ymmärtää, mitä sosiaalisessa mediassa tapahtuu ja mitä siellä tehdään.

Lähetyksessä mainittiin myös vinkkini, että mikäli haluat tietää, kuinka paljon käytät päivän aikana älypuhelinta, voit ladata Moment-sovelluksen.

Tämä oli hauska Periscope-kokeilu, jota voi uudestaankin tehdä haastattelutilanteissa. Olen aiemmin kirjoittanut SnapChatin, YouTuben ja Periscopen käyttökokemuksistani sekä kerännyt vuosilta 2014-2015 aiheesta lisää muiden kirjoituksia, uutisia ja videoita. Periscopea on muuten helppo käyttää, kun on aiemmin käyttänyt Bambuseria livestriimaukseen. Olen ollut viime syksynä myös Jarmo Lahden videohaastattelussa livestriimauksesta ja liveraportoinnista:

Ota rohkeasti tiettyä tarkoitusta ja hyötyä varten uusia somekanavia käyttöön, nähdään somessa,

- Pauliina

Uudempi: Some Awards 2016
Vanhempi: Case Sitra - yhteisön kasvu sosiaalisessa mediassa