Olen saanut tutustua nuoreen uimarilupaukseen, Jenni Moisioon. Jennin uintiseura on Jyväskylässä Kampuksen Plaani ja hän treenaa Sprinttitalli-yhteisössä. Jo vauvauinnista lähtien Jenni on pitänyt uimisesta. Lapsena hän harrasti myös laskettelua, mutta uinti vei hänet mennessään. 10-vuotiaana Jenni ui ensimmäistä kertaa kilpaa.

Olen antanut Jennille neuvoja liittyen sosiaaliseen mediaan hänen uintiuransa matkan varrella. Neuvoin häntä, että urheilijan uraa ajatellen voisi olla hyvä perustaa valmiiksi sosiaalisen median palveluihin profiilit ja ottaa ne käyttöön sopivalla hetkellä.

Haastattelin Jenniä loppuvuodesta 2020 Teamsissä. Halusin kuulla, mitä nuori ajattelee sosiaalisesta mediasta ja omasta tulevaisuudestaan.

  1. Miten suhtaudut sosiaaliseen mediaan?

Suhtaudun positiivisesti sosiaaliseen mediaan. Pääkanavani on Instagram. On kivaa nähdä, miten muiden ihmisten arki sujuu. Itsekin on mukavaa jakaa välähdyksiä omasta elämästä.

  1. Mitkä some-kanavat sinulla on käytössä?

Eniten käytän Instagramia, Facebook-profiili on vähäisellä käytöllä sekä LinkedIn-profiili on perustettuna/varattuna myöhempää käyttöä varten. Kavereiden kanssa käytän omaa Snapchat-tiliä ja selailen sisältöjä omalla TikTok-tilillä.

  1. Millaista opastusta olet saanut sosiaalisen median käyttöön?

Sosiaalinen media on ollut peruskoulussa käsittelyssä lähinnä sen kautta, että miten tulee fiksusti käyttäytyä verkossa eli ei saa kiusata, eikä jakaa toisten kuvia. Lukioaikana meillä on ollut tehtäviä, joissa käytetään sosiaalista mediaa apuna. Esim. äidinkielen tunnilla on mietitty omaa sosiaalisen median käyttämistä. Olisi ollut kiva, että peruskoulussa ja lukiossa olisi käsitelty sitä, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää.

  1. Mitä ajattelet siitä, kun on tullut esiin, että on julkaistu muiden ottamia kuvia omina kuvina?

Tiedän, että ihmisten jakamat asiat eivät välttämättä ole aina todellisia. Tämä vaikuttaa niin, että en aina usko kuvien sisällön olevan totta. Ystävän sisältöihin uskoo helpommin.

  1. Miten haluat itse hyödyntää sosiaalista mediaa?

Haluan sosiaalisen median avulla saada sponsoreita tukemaan uintiani. Suunnittelen uinnista itselleni ammattiuraa.

Haastattelun lopuksi Jenni toivoi vinkkejä omaa some-suunnitelmaansa varten, joten teimme hänelle nykytila-analyysin ja some-suunnitelman.

Uimarilupaus Jenni Moisio

Urheilija, kilpauimari
Kuka: Jenni Moisio
Ikä: 18 vuotta
Asuinpaikka: Jyväskylä
Kotipaikka: Lempäälä
Opinnot: Urheilulukion 3. luokka
Laji: Kilpauinti
Uintiseura: Kampuksen Plaani
Voitot: Uinnissa kaksi nuorten SM-kultaa sekä Kampuksen Plaanin viesteissä voitettuna monta SM-kultaa
Suomen ennätykset: Kampuksen Plaanin viesteissä 4 x 50 m sekauintiviestissä sekä 4 x 50 m vapaauintiviestissä Suomen ennätys hallussa lyhyeltä ja pitkältä radalta
Stipendit: Jyväskylän Urheiluakatemian vuoden 2019 opiskelijaurheilija –stipendi
Suomen Uimaliitto: Jennin uimariprofiili tilastoilla
Sprinttitalli: Jennin esittelysivu
Vapaa-aika: Menee kavereiden kanssa, ulkoilu

Toivotan Jennille kaikkea hyvää ja tsemppiä jatkoon!

- Pauliina

Uudempi: Valmistautuminen keskusteluun sosiaalisessa mediassa
Vanhempi: Osta Lempäälästä