Yksityisyyden suojasta ja evästeistä

Yksityisyyden suoja on hieno ja tärkeä juttu, mutta aihepiirin ympärillä pyörivät asiat - varsinkin evästeisiin liittyvät - eivät ole ihan yksinkertaisia ja aihepiirin ympärillä on paljon aivan turhaa pelottelua. Tässä selitetään miten me ollaan asiaa ajateltu (IT-tyypin vapain sanoin).

Lyhyesti

Me kerätään käyttäjiä yksilöimättömiä tietoja sivujen käytöstä, esim. mitä sivuja on katseltu.

Somepalvelut kuten Facebook ja Twitter voivat tietää, että kävit sivuillamme jos käytät heidän palveluaan (koska meillä on tykkää- ja jaa-nappeja). Meillä ei ole tähän kontrollia, mutta uskomme, että tästä ei ole sinulle mitään harmia.

Pidemmästi

Google Analytics

Facebook, Twitter ja muut somepalvelut

Nämä palvelut tarjoavat some-nappeja nettisivuille. Näitä ‘tykkää’- ja ‘jaa’ -nappeja. Jotta nämä napit saadaan nettisivuille näkyviin, ladataan pieni koodin pätkä ko. palvelusta ja tämä koodi piirtää napin sivuille. Jotta nappi toimisi, sen pitää käytännössä tietää palveluun kirjautumisesi - että sinä olet juuri sinä kun sitä nappia klikkaat. Meillä ei ole pääsyä kirjautumistietoihisi tai siihen miten ko. somepalvelua käytät. Eikä meillä ole mitään kontrollia siihen miten ko. palvelu tietoja käyttää.

Kun olet somepalveluun kirjautuneena, palvelut siis käytännössä saavat tietoonsa, että katselet meidän nettisivuamme. Koska meillä ollaan sitä mieltä, että meidän sivujen katselussa ei ole mitään hävettävää, ollaan sitä mieltä, että tästä tuskin on sinulle mitään haittaa.

Kommentit

Blogipostaustemme kommentointi on toteutettu Disqus-nimisellä palvelulla. Kommentointiosuus on Disqusin tarjoama koodi ja toiminnallisuus. Disqus analysoi käyttäjiään aivan kuten meilläkin tehdään. Kun olet kirjautunut Disqus-palveluun, Disqus tietää sinun käyttäneen meidän nettisivuamme - ja jos kommentoit jotain, Disqus tietää senkin. Kaikki kommentit ovat julkisia muutenkin, joten ollaan sitä mieltä, että tästäkään tuskin on sinulle mitään haittaa.