Heräsin tähän päivään, kuten muinakin aamuina, iPhonen Sleep Cycle -sovelluksen herätysääneen. Suljin herätyksen, katsoin yöstä tallennetun unikäyräni, lähetin sen sähköpostiini ja tarkistin samalla saapuneet sähköpostit. Kaikki vaikutti ihan normaalilta päivän aloitukselta, kunnes siirryin iMacin ääreen. Avasin Facebookin. Uutisvirrassa luki usealta ystävältä tieto, että Steve Jobs on kuollut.

Liikutuin syvästi, sillä saan kiittää Steve Jobsia osaltaan siitä, että minulla on oma yritys ja uudet työkuviot AVO-hankkeessa. Osoitin sen myös lisäämällä Facebookin ja Twitterin profiilikuviini RIP Steve Jobs PicBadgen.

Steve Jobs

Innovatiiviset välineet auttavat ja mahdollistavat ihmisten uudenlaisen tavan ilmaista itseänsä. Itse otan iPhonella enemmän valokuvia ja videoita kuin koskaan ennen.

Steve Jobs

Ylläolevat Twitter-kuvakaappaukset olivat osa #jobsfi keskustelua, joka liittyi tänään klo 11.00-11.30 YLE Areenan suoraan internetlähetykseen Mitä Steve Jobs merkitsi digikulttuurille? Esitys on katseltavissa myös ulkomailla ja tällä hetkellä se on katsottu jo 1672 kertaa.

Keräsin päivän aikana myös Steve Jobsista tietopankkia Delicious-kirjastooni.

Wikipedia kertoo, että Steve Jobs (24.2.1955-5.10.2011) oli yksi tietotekniikkayhtiö Applen perustajista ja yhtiön entinen toimitusjohtaja. 2000-luvulla hän toimi The Walt Disney Companyn johtokunnassa, johon hän päätyi työskenneltyään animaatiostudio Pixarin johtoportaassa sen perustamisesta 1986 lähtien ja Disneyn ostettua sen 2006. Jobs oli seitsemällä prosentillaan Disneyn suurin yksittäinen omistaja.

Applen nettisivujen kuvat:

Steve Jobs

Steve Jobs

Google kunnioitti myös Steve Jobsin poismenoa:

Steve Jobs

En koskaan tavannut Steve Jobsia henkilökohtaisesti, mutta koin hänen karismansa videoiden kautta. Näissä YouTube-videoissa Steve Jobs esittelee ensimmäistä iPhonea sekä pitää kuuluisan Stanford-puheensa.

 


Kirjoitin 2.5.2009 Sometu Ningiin blogikirjoituksen otsikolla Nettielämäni 1995-2009, jossa kuvailen omaa tietokoneiden käyttöäni eri vuosina. Vuosina 1996-1999 käytin työelämässä Mac-koneita ja vuodesta 2005 lähtien kotona Mac-koneita. Muistan, kuinka 1990-luvun lopulla haaveilin omasta Mac-tietokoneesta. Myöhemmin siitä tuli totta.  Olen kirjoittanut aiemmin iPhone-puhelimestani maaliskuussa ja joulukuussa 2010. En luopuisi iPhonesta, en iMacistä, enkä MacBookeistani, koska ne ovat mahdollistaneet minulle niin paljon.

Steve Jobsista on eilen ja tänään kirjoitettu jo seuraavat jutut:

Uudempi: Hyväntekeväisyyttä sosiaalisessa mediassa
Vanhempi: Kinda Oy, Lempäälän paras yritys