Tänään tiistaina 12.5.2015 klo 14.00-15.00 on Twitterissä kuratoitu #aikahaaste chat eli jamit, joissa dj:nä toimii ystäväyrittäjäni Christina Forsgård. Aiheena on yrittäjälle sopivat pilvipalvelut, joista erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset voivat saada itselleen merkittäviä hyötyjä hyvinkin nopeasti. Näin pääset mukaan jammailemaan Twitterissä:

  • Seuraa keskustelua kirjoittamalla Twitterin hakukenttään #aikahaaste. Valitse avautuvasta sivusta kaikki twiitit (All)
  • Kirjoita ensimmäiseen #aikahaaste twiittiisi nimesi ja yrityksesi, jos ne eivät käy ilmi Twitter-biostasi. Kerro mikä #aikahaaste-asiassa sinua kiinnostaa.
  • @DNA_business aloittaa klo 14 twiittaamalla kysymyksiä (Q1, Q2, Q3…)
  • Vastaa, kysy ja kommentoi referoimalla kysymysnumeroa vastausnumerolla (A1, A2, A3…) ja liitä twiittiisi #aikahaaste
  • Twitterissä on 140 merkin raja twiitissä. Voit siis reagoida useammalla twiitillä samaan kysymykseen tai vastaukseen.
  • Keskustelun aikana retweettaa (RT) kysymyksiä ja vastauksia, jotka ovat mielestäsi hyviä.
  • Vastaa ja keskustele, ole rohkeasti eri mieltä, mutta perustele ja anna parempia vastauksia.
  • Keskusteluista tehdään Storify-kooste, johon kerätään parhaat keskustelupalat mukaan ja tuodaan myös lisätietoja uuden ajan työstä ja pilvipalveluista.

Olen aiemmin kirjoittanut, kuinka TIEKEn maksuton Muistio-palvelu auttaa yrittäjää monenlaisissa tilanteissa mm. suunnitelmien, muistiinpanojen ja kokousmuistion tekemisessä. Samoin Twitter toimii yhtenä verkostoitumisen, oppimisen, markkinoinnin ja vaikuttamisen välineenä yrittäjälle.

Paras älypuhelinsovellus ja pilvipalvelu yrittäjän toiminnalle on eTasku.

eTasku

Olen ollut kaksi vuotta erittäin tyytyväinen käyttäjä. En missään nimessä vaihtaisi sitä pois. Voin unohtaa normaalin kuittirumban, kun keskityn oleelliseen ja säästän aikaa. eTasku on älypuhelinsovellus, jolla skannaan, arkistoin ja toimitan kuittini kirjanpitoon yhdellä napin painalluksella. Myös kirjanpitäjäni, Vihainen Talouspäällikkö Oy, tykkää eTaskusta, sillä pilvipalvelu on integroitu hänellä käytössä oleviin kirjanpidon ohjelmistoihin. Tilitoimiston ei tarvitse korvata käyttämäänsä kirjanpito-ohjelmistoa eTaskulla. Palvelun webportaalissa voin tarkastella, hallinnoida ja analysoida kaikkia yritykseni kuitteja. Näen, mihin suurin osa kuluista menee yhteenvedon avulla. Monesti otan jo työmatkalla eTaskun sovelluksella kuvat matkalipuista, jolloin kerran kuussa tehtävät kirjanpidolliset tarkistukset ovat nopeasti tehtävissä. eTaskun avulla kirjanpitoni kulkee sinne, minne minäkin menen. Yli 4000 yrittäjää käyttää jo eTaskua. Tältä sivulta voit tarkista, onko tilitoimistosi jo eTaskun käyttäjä. Jos et löydä omaa tilitoimistoasi listalta, ole hyvä ja kutsu tilitoimistosi eTaskuun. Tilitoimistot ottavat eTaskun mielellään käyttöönsä.

Jään mielenkiinnolla odottamaan Twitterissä #aikahaaste jamien alkamista ja osallistujien kokemuksia erilaisista pilvipalveluista.

Keväisissä chat-tunnelmissa jammailemassa,

- Pauliina

Edit 15.5.2015: Christina Forsgård laati yhteenvedon #aikahaaste jamien sadosta Storify-palveluun otsikolla Yrittäjän pilvipalvelujamit - selätä #aikahaaste.

Uudempi: Viestinnän tulevaisuus -aamun antia
Vanhempi: Twitterissä merkkipaaluja