Eilen 8.9.2015 Tampereella pidettiin toinen #digitalist -verkoston pop-up -tapahtuma nimeltään #DigitalTre. Pidin puheenvuoron otsikolla Yksinyrittäjän sosiaalinen myynti.

Juhlimassa

Yksinyrittäjänä tulee ahkeroida ja olla läsnä, aktiivinen ja avoin sosiaalisessa mediassa, jotta sosiaalinen myynti onnistuu. Omalle läsnäololle voi valita monta tapaa, joista vähintä on seurata, mitä omalla alalla ja asiakkaiden toimesta tapahtuu. Tärkeätä on pitää yhteyttä asiakkaaseen ja ainahan myynti on ollut sosiaalista. Sosiaalinen media antaa uusia tehokkaita välineitä viestintään, myyntiin ja markkinointiin, kuten Facebook, Twitter, LinkedIn ja SlideShare. Valitse itsellesi sopivat ja tee niitä asioita, jotka tuntuvat hyvälle.

Kun vastaat kysymyksiin, kerrot kokemuksiasi, autat ja annat suosituksia, tulet huomatuksi ja sinut muistetaan oikealla hetkellä, kun asiakas haluaa ostaa. Tee oma osaamisesi näkyväksi jakamalla tietoa ja sisältömarkkinointia tuottamalla sekä jakamalla laadukasta sisältöä.

Osallistu erilaisiin tapahtumiin ja verkostoidu aktiivisesti. Muista ottaa jatkojohto mukaan, niin saat sähköä laitteisiin ja uusia verkoston jäseniä!

Opi jatkuvasti uusia asioita, jotta pysyt ajan tasalla oman alasi muutoksista ja uusista mahdollisuuksista. Käy tutustumassa Oppiminen online -koulutukseen, joka on ammatillisen opetustoimen henkilöstö- ja täydennyskoulutusta pelillisessä muodossa. Voit tehdä oman sosiaalisen median osaamisesi näkyväksi osaamismerkeillä. Tallenna linkkilöytösi verkosta Deliciousiin, jolloin voit palata sisältöihin helposti uudestaan. Linkkien tägääminen eli sopivien aihetunnisteiden lisääminen jokaiseen linkkiin tekee kirjanmerkkikirjastostasi toimivan työkalun.

Mittaa työsi tuloksia, jolloin voit nähdä, että oletko päässyt tavoitteisiisi ja voit kehittää omaa toimintaasi. Yksi mahdollisuus viedä omaa toimintaa eteenpäin on tehdä yhteistyötä muiden toimijoiden, myös kilpailijoiden kanssa.

Helpota yksinyrittäjän arkeasi digitalisoimalla kirjanpitoon liittyvät asiat eli valitsemalla tilitoimiston, joka käyttää esim. eTaskua, jolla skannaat, toimitat ja arkistoit kuitit kirjanpitoon helposti.

Kun olet tehnyt kovasti töitä ja onnistut, niin muista nauttia työn tuloksista ja välillä juhlistaakin, jotta arki rullaa taas paremmin eteenpäin.

Yksinyrittäjän sosiaalinen myynti #DigitalTre from Pauliina Mäkelä

Pidä huolta itsestäsi, nähdään sosiaalisessa mediassa ja tapahtumissa,

- Pauliina

Uudempi: Osaaminen näkyväksi 17.12.2015
Vanhempi: Viisivuotias