Kinda Oy täytti viisi vuotta perjantaina 10.7.2015. Juhlimme perhepiirissä Tampereella. Samalla minulle luovutettiin Suomen Yrittäjien pronssinen yrittäjäristi ansioistani yrittäjänä. Haluan kiittää perhettäni ja erityisesti aviomiestäni, Antti Keskitaloa, saamastani tuesta ja avusta.

Kindan 5-vuotisjuhlissa Pauliina palkittunaKindan 5-vuotisjuhlissa yrittäjäristin luovutuksen yhteydessä kättely

Kasvu

Olen tehnyt paljon töitä ja pitkiä työpäiviä oman yritykseni eteen. Olen sitoutunut kasvuun, jotta saan lisää myyntiä samalla varmistaen oman työpaikkani jatkuvuuden. Yritykseni liikevaihdon kasvuprosentti oli 74 % vuodesta 2013 vuoteen 2014 ja 91 % vuodesta 2010 vuoteen 2014.

Kindan 5-vuotisjuhlissa Pauliina läheltäKindan 5-vuotisjuhlissa Pauliina ikkunalla

Verkostot

Sosiaalinen media ja verkostot mahdollistivat oman yritykseni perustamisen. Olen aloittanut sosiaalisen pääoman kasvattamisen verkostojen rakentamisella jo ennen yritykseni perustamista. Sosiaalisen median yhteisöpalveluiden avulla verkostoni koko on kasvanut lähes 15 000 henkilöön. Verkostostani löytyy aina paljon osaamista, jota voin omassa työssäni hyödyntää. Sukuni ensimmäisenä yrittäjänä yrittäjyyteen liittyvät tukiverkostoni ovat olleet kullanarvoisia; apuna ja tukena.

Kindan 5-vuotisjuhlissaPauliina ilmassa Kindan 5-vuotisjuhlissa Pauliina

Asiantuntijuus

Olen tuotteistanut osaamiseni asiantuntijana. Yksivuotiaana Kinda Oy oli peukutuskisassa Lempäälän paras yritys. Kolmivuotiaana Kinda Oy oli vakiinnuttanut asemansa sosiaalisen median kouluttajayrityksenä. Nyt viisivuotiaana Kinda Oy on laajentanut palveluiden tarjontaa. Tarjolla on mm.

  • sosiaalisen median luento- ja työpajakoulutuksia,
  • sosiaalisen median strategian suunnitteluun valmennusta,
  • yhteisömanagerivalmennusta,
  • yksilövalmennusta,
  • mediakasvatusluentoja,
  • yhteisömanagerointia,
  • somekätilöintiä joukkoistamiseen, sisältömarkkinointiin ja työnhakuun,
  • liveraportointia,
  • erilaisten selvitysten ja suositusten tekemistä liittyen sosiaalisen median verkostoihin, kanaviin ja -menetelmiin sekä
  • yhteisöllisten tapahtumien järjestämistä.
Kindan 5-vuotisjuhlissa Pauliina puhuu

Näkyvyys ja sisältömarkkinointi

Olen tehnyt osaamiseni näkyväksi. Työskentelin ensin osa-aikaisena yrittäjänä vuosina 2010-2013, jolloin tein kahdesta neljään eri hankkeisiin liittyvää asiantuntijatyötä samaan aikaan mm. nettikätilönä, nomadiohjaajana ja projektipäällikkönä. Sain taloudellista turvaa työskennellessäni oppimiseen liittyvissä hankkeissa ensimmäiset kolme vuotta yrittäjyyden rinnalla. Vuodesta 2014 alusta lähtien yrittäjyys on ollut kokopäiväistä.

Myyn osaamistani sosiaalisessa mediassa läsnäolollani ja sisältömarkkinoinnilla. En käytä mitään perinteisiä markkinointimenetelmiä, kuten esitteitä, kylmiä puhelinsoittoja, lehti-, tv- tai radiomainoksia. Asiakkaani löytävät yritykseni netistä ja samalla oppivat uusia asioita jaettujen sisältöjeni avulla sekä verkostoituvat. Asiakkaani antavat ja saavat suosituksia yritykseni toiminnasta sekä ottavat yhteyttä sosiaalisen median kautta. Olen saanut koulutuskeikkojen mm. Facebookin, Twitterin, SlideSharen, LinkedInin ja Prezin avulla.

Kindan 5-vuotisjuhlissa alkupala-annos

Asiakastyytyväisyys

Vastaan asiakkaitteni odotuksiin hoitamalla tilatut työt sovittujen aikataulujen ja suunnitelmien mukaisesti. Huolehdin asiakastyytyväisyydestä. Osallistujat antavat kiitosta koulutusteni innostavuudesta, positiivisuudesta ja tavasta olla aina ajan hermolla sekä eläväisestä ja käytännönläheisestä tyylistäni kertoa asioista. Tähän mennessä Kinda Oy:n koulutuksia, valmennuksia, luentoja ja konsultaatioita on pidetty kasvotusten Helsingistä Ouluun ja Pieksämäeltä Vaasaan sekä verkossa.

Kindan 5-vuotisjuhlissa allekirjoitus

Merkittäviä asiakkaita/toimeksiantajia ovat olleet seuraavat (aakkosjärjestyksessä):

Etelä-Pohjanmaan liitto,
Futures Garden,
Gelo Oy,
Helsingin yliopisto, Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia,
Hämeen liitto,
Innolukio-hanke,
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Tvt-taitotasohanke,
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Y-love -hanke,
Kangasalan kunta,
Kansanvalistusseura,
Keski-Suomen liitto,
Kielikone Oy,
Koulutuskuntayhtymä Tavastia,
Liikenne- ja viestintäministeriö,
Opetusalan koulutuskeskus Educode Oy,
Otavamedia Oy,
Oulun ammattikorkeakoulu Oy,
Pelastakaa Lapset ry,
Pirkanmaan liitto,
Pohjanmaan liitto,
ProAgria,
ProCom Oy,
Raha-automaattiyhdistys,
Sastamalan koulutuskuntayhtymä,
Satakuntaliitto,
Sitra, Uusi koulutus,
Sitra, Kokeilujen maaseutu,
Suomen Merkonomiyhdistysten Liitto SMYL ry,
Tampereen yliopisto, Roketetutkimus,
Tampereen yliopisto, Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos,
Uudenmaan liitto,
Viestintä-Piritta ja
Yleisradio.

Lämmin kiitos viidestä vuodesta kaikille asiakkailleni, toimeksiantajilleni, yhteistyökumppaneilleni, tsemppaajilleni, verkostoni jäsenilleni, seuraajilleni sekä erityiskiitos sinulle blogini lukija, kun tulit poikkeamaan, toivotan sinulle kaikkea hyvää! Lomailen heinäkuun ja elokuun alun keräten virtaa ja ideoita tulevaan syksyyn. Ihanaa kesää!

- Pauliina

Uudempi: Yksinyrittäjän sosiaalinen myynti
Vanhempi: SomeTime2015