Tänään torstaina 9.4.2015 on Mikael Agricolan päivä eli suomen kielen päivä. Agricola loi suomen kirjakielen. Tänään on myös Kalevalan koonneen Elias Lönnrotin syntymäpäivä. Suomen liput ovat liehuneet saloissa ja syytä juhlaan onkin.

Suomen lippu

Suurin osa sosiaalisen median palveluista toimivat englanniksi. 19.1.2010 suomen kieli otti jalansijan Twitterissä, kun aktiiviset suomenkieliset twiittaajat kirjoittivatkin suomeksi. Annoin tästä aiheesta haastattelun Somecon blogiin joukukuussa 2013 otsikolla Pian viisi vuotta elettyä elämää Twitterissä. Syntyi Suomi-Twitter, josta Eero Leppänen lähetti twiitin.

Jo viiden vuoden ajan liverryksiä on tehty suomeksi. Tänään 9.4.2015 Toni Nummelan luoma ja vuonna 2013 käyttöönotettu Suomi-Twitter -tilastointi kertoi iloisen tiedon, että suomeksi livertäviä Twitterissä on jo 300 000.

Aamulla luku ei vielä ollut tullut täyteen.

Illalla noin kuuden aikaan Martti Lindholm nappasi kuvakaappauksen tasaluvusta.

Itse sain 300 034 livertäjän luvusta oman kuvakaappaukseni.

300034 suomeksi livertävää

27.3.2015 itselläni tuli kuusi vuotta täyteen livertämistä ja tänä iltana lähetin 30000. twiitin.

Saamani palaute tuli eilen pidetyistä mediakasvatusluennoista Eurassa Kauttuan koululla. Rehtori Vesa Ahtola antoi kokonaisuudessaan tämän palautteen: “Pauliina vietti koulullamme keväisen iltapäivän ja illan. Vietimme koulussa teemapäivää, jonka aiheena oli kiusaamisen vastustus ja yhteisölliset toimintatavat. Teemapäivä päättyi Pauliinan esitykseen somesta (ensin tunti 1-3 –luokkalaisille ja sitten toinen tunti 4-6 –luokkalaisille), sen mahdollisuuksista ja sudenkuopista. Illalla vielä syvensimme teemaa vanhempainillan osalta ja vanhemmille pidettiin kahden tunnin tietopaketti em. asioista. Pauliinalla on lennokas ja mukaansatempaava tyyli, joka saa lapset ja aikuisetkin helposti innostumaan vakavasta asiasta. Hän myöskin ravistelee ”varttuneemman väen” asenteita ja kehottaa ottamaan asioista selvää ja osallistumaan lapsensa arkeen. Hän sai aikaan vilkasta keskustelua ja ajatustenvaihtoa. Koulun edustajana voin suositella Pauliinaa vastaaviin projekteihin. Iloisena, ammattitaitoisena esiintyjänä hän saa talvisenkin jään helposti sulamaan ja kuulijakunnan mukaansa.”

Tässä esitysmateriaalit:

Juhlatunnelmissa,

- Pauliina

Uudempi: Yrittäjän aikahaastetta helpottavat ratkaisut
Vanhempi: Tapahtuman sisältömarkkinointi