Pidin Helsingissä perjantaina 26.9.2014 Helsingin yliopistolla Sosiaalisen median hyödyntäminen apteekin markkinoinnissa -koulutuksen Apteekkifarmasian erikoistumisopinnot proviisorille PDXI -lähijaksopäivän 18 osallistujalle.

Luentosalin lähellä oli upea Helsingin tuomiokirkko.

Helsingin tuomiokirkko

Kävimme koulutuksen aluksi esittelykierroksen, jonka aikana saimme kuulla osallistujien nimen, paikkakunnan ja apteekin sekä vastauksen kysymykseen; mitä on SOME-markkinointi? Vastauksista keräsin yhteenvedon, jonka tallensin esitysmateriaalin diaan 6.

Tämän kierroksen jälkeen sukelsimme sosiaalisen median maailmaan ja sen antamiin mahdollisuuksiin, joita voi hyödyntää apteekin markkinoinnissa.

Käytän omassa yritystoiminnassani aktiivista kysyntäpohjaista myyntiä. Tämä tarkoittaa sitä, että läsnäolo verkossa ja sisältömarkkinointi takaavat löydettävyyden. Asiakkaani löytävät yritykseni netistä. Asiakkaani oppivat uusia asioita ja verkostoituvat. He saavat ja antavat suosituksia sekä ottavat sosiaalisen median kautta yhteyttä. Toistaiseksi en ole soittanut kylmiä myyntipuheluita, enkä lähettänyt massasähköpostituksia, enkä ostanut mainontaa. Tätä samaa sisältömarkkinoinnin asiaa on avannut tällä viikolla Differo Oy:n Katri Tanni omassa Johda asiakkuuksia sisällöillä -esityksessään Markkinointiviestinnän viikolla.

Kun yritys haluaa hyödyntää sosiaalista mediaa omassa toiminnassaan tuloksellisesti, käytetään sisältömarkkinointia. Se on lukijoille, katsojille ja kuuntelijoille hyödyllisen sisällön ja ratkaisujen jakamista blogikirjoitusten, tekstien, valokuvien, infograafiikan, animaatioiden, piirrosten, videoiden, podcastien, livestriimauksen ja esitysmateriaalien avulla.

Koulutuspäivän lopuksi teimme pöytäryhmittäin yhteenvetokeskustelun, jonka vastaukset kiteytin esitysmateriaalin diaan 88. Kannustan ja rohkaisen apteekkien henkilökuntaa lähtemään mukaan kokeilemaan sosiaalisen median mahdollisuuksia.

Tässä koulutuksen esitysmateriaali.

Sosiaalisen median hyödyntäminen apteekin markkinoinnissa from Pauliina Mäkelä

- Pauliina

Uudempi: Kodin ja koulun päivä Miinan koululla
Vanhempi: Miksi käyttäisin Twitteriä?