Maaretta Tukiaisen ja Krista Keltasen luomat Inspiraatiokortit lanseerattiin sosiaalisessa mediassa keskiviikkona 19.10.2016. Olin mukana tässä kustannusalaa uudistavassa projektissa somekätilönä jakamassa tietoa sosiaalisessa mediassa ja liveraportoijana kuvaamassa live-lähetyksiä.

inspiroidun
Käytimme aihetunnistetta #inspiroidun. Lanseerauksemme yhteisönä toimi Facebook-tapahtumasivu, jonka lyhytosoite on http://bit.ly/inspiroidun. Teimme Maaretan, Kristan ja PS-kustannuksen Henna Santalahden kanssa Inspiraatiokorttien lanseerauksen Helsingissä Lapinlahden Lähteessä. Tässä tunnelmat hetkeä ennen aloitusta Juha Kilpiän kuvaamana. Kuvassa näkyy myös uusi punainen brändihattuni, jonka otin käyttöön samana päivänä.

juhankuva

Kokosin tehdystä lanseerauskokonaisuudesta kaksi Wakelet-palvelun koostetta.

Inspiraatiokortit

Ensimmäinen Wakelet-kooste kertoo, mitkä Inspiraatiokortit ovat ja mihin niitä voi käyttää. Tässä kooste linkkinä: https://wakelet.com/wake/e83947e4-3ad2-4e96-8b4a-6cf51a63c8db.

Inspiraatiokorttien somelanseeraus teknisesti

Toinen Wakelet-kooste avaa enemmän sitä, kuinka lanseeraus sosiaalisessa mediassa tehtiin. Tässä kooste linkkinä: https://wakelet.com/wake/7cb7d3e3-8496-4b59-a098-5a7db1611af9.

Inspiraatiokorttien somelanseerauksen opit

Yhteisen suunnittelun, yhden Periscope-ennakkolähetyksen, kahdeksan Facebook Live -lähetyksen jälkeen ja vuorovaikuttaen sekä live- että etäyleisön kanssa saimme somelanseerauksen hienosti tehdyksi. Opimme yhdessä monta asiaa sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Tapahtumalle ja kustannusalan julkistamistilaisuuksia varten kannattaa perustaa sisäisen ja ulkoisen viestinnän tilat, kuten Facebook-ryhmät ja Facebook-tapahtumasivu. Etukäteen tehtävä live-lähetyksien suunnittelu, roolitus ja aikataulun juoksutus auttavat tapahtumassa asioiden toteuttamista.

Otin Inspiraatiokortit heti käyttöön sekä kotona että töissä. Tässä yksi kortti, jonka nostin inspiraatioksi itselleni:

hyvaksy

Käytän myös Hyvän mielen kortteja valmentaessani ryhmiä, kuten tässä on kuva yhdestä valmennuksesta, jossa ryhmäläiset saivat nostaa itsellensä sopivan vahvistuksen jatkoa ajatellen ja uusia taitoja kokeillen:
hyvanmielenkortit

Avuksi tapahtumiin ja live-lähetyksiin

Oletko sinä miettinyt, kuinka jonkun asian voisi julkistaa tai järjestää tapahtuman niin, että siinä on mukana sekä live- että etäläsnäoloa sosiaalisen median avulla? Ota yhteyttä, jos tarvitset apua, autan mielelläni!

Näiden somelanseerauskokemusten kautta toivotan kaikille iloa marraskuuhun!

- Pauliina

Edit 13.6.2018: Vaihdettu Storify-linkit Wakelet-linkkeihin.

Uudempi: Taskuneuloosi 2016
Vanhempi: Oma osaaminen näkyväksi