Facebook opastaa tekemään oman henkilökohtaisen profiilin tietosuojatarkastuksen. Asiasta on kirjoitettu juttu Facebookin uutishuoneeseen 4.9.2014. Voit koska tahansa tehdä itse Facebookin henkilökohtaisen profiilisi yksityisasetuksien tarkastuksen menemällä yksityisasetuksiin.

Sain tänä aamuna oman automaattisen opastuskierroksen. Avaamalla Facebookin uutisvirran Facebookin etusivulle tuli tietosuojatarkastusruutu, jonka ohjeita seuraamalla voi tarkistaa omat yksityisyysasetukset nopeasti. Muutaman minuutin tarkastuksella varmistut, että yksityisasetuksesi on määritelty haluamallasi tavalla. Varmistus tehdään kolmessa vaiheessa.

Facebookin tietosuojatarkastus kuva 1

Omat julkaisusi

Ensimmäisenä tarkastetaan omat julkaisusi. Kun julkaiset sisältöä Facebookissa, voit hallita sitä, ketkä voivat nähdä jakamasi sisällön. Vaihtoehtoina ovat Julkinen (kaikki Facebookin käyttäjät ja muut ihmiset) tai Kaverit (Kaverisi Facebookissa. Lisäksi voit julkaista sisällön vain itsellesi tai rajatulle ryhmälle. Oma asetukseni on tällä hetkellä Julkinen. Tätä asetusta käytetään julkaisujeni yksityisasetuksena, kunnes päätän muuttaa sitä julkaisun yhteydessä tai yksityisasetukset-sivulla.

Facebookin tietosuojatarkastus kuva 2

Omat sovelluksesi

Toisena tarkastetaan omat sovelluksesi. Kun kirjaudut Facebookin avulla johonkin sovellukseen, näet kyseiset sovellukset tässä tarkastuskohdassa tai menemällä sovellusasetuksiin. Voit muokata, ketkä näkevät kunkin käyttämäsi sovelluksen ja sovelluksen puolestasi tekemät julkaisut. Voit myös poistaa sovellukset, joita et enää käytä. Oma asetukseni on tällä hetkellä Vain minä jokaisessa sovelluksessa. Tätä asetusta voin muuttaa minkä tahansa sovelluksen puolestani tekemän julkaisun kohdalla.

Facebookin tietosuojatarkastus kuva 3

Profiilisi

Kolmantena ja viimeisenä tarkastetaan profiilisi. Muut pitävät sinuun yhteyttä Facebookissa henkilökohtaisen profiilisi avulla. Tässä kohtaa voit tarkistaa antamasi profiilitiedot sekä kenelle ne jaat. Oma asetukseni on sekä Kaverit että Vain minä. Kohdat, joissa on Vain minä, olen piilottanut alla olevasta kuvasta eli sähköpostiosoitteeni ja syntymävuoteni. Lisää profiilitietoja löytyy Tietoja-osiosta, joten käy myös ne erikseen tarkastamassa. Omat asetukseni ovat omassa Tietoja-osiossa.

Facebookin tietosuojatarkastus kuva 4

Kun painat valmis-nappia tarkastuksen lopuksi, saat alla olevan kuvan. Valmista tuli! Mikäli jokin asia vielä mietityttää, Facebook antaa lisää ohjeita oman ohje- ja tukikeskuksen sivulla.

Facebookin tietosuojatarkastus kuva 5

Uudestaan tietosuojatarkastukseen

Mikäli haluat palata tähän Facebookin tietosuojatarkastukseen, klikkaa selaimen oikeasta yläreunasta Facebookin tietosuojatarkastus kuva 7-ikonia.
Saat auki tämän alla olevan kuvan mukaisen valikon.

Facebookin tietosuojatarkastus kuva 6

- Pauliina

Uudempi: Facebookin luotettu yhteyshenkilö
Vanhempi: Uusi ammattikunta, yhteisömanagerit