Instagram on noussut viime kuukausien aikana yhdeksi eniten käyttämistäni yhteisöllisen median palveluista. Ilmainen valokuvasovellus ja kuvien jakamispalvelu Instagram (lisätietoa Instagramin FAQ-sivulta ja blogista) on kuin kuva-Twitter. Viestivirrassa iPhone-puhelimeni näytöllä virtaavat valokuvat ja niihin tehdyt kommentit ja tykkäykset. Sovelluksen saa ladattua omaan puhelimeensa Applen App Storesta ja Googlen Play storesta.

Latasin Instagramiin @pauliinamakela-profiiliini ensimmäisen valokuvan 17.9.2011 kuvatekstillä: "Ensimmäinen kuva :D Isänäidinisäni oli mylläri. Kuvassa hänen myllystään myllynkivi." Sain heti verkostoni jäseneltä, Marko Syköltä, tärkeitä ohjeistuksia tägätä ahkerasti.


Mill stone

Valokuvistani 25% on kissakuvia ja 75% on kuvia luonnosta, tapahtumista, perheestä ja villasukista. Olen oppinut mm. seuraavat tägit: #igers-tägi tarkoittaa kaikkia Instagram-käyttäjiä, #igersfinland suomalaisia Instagram-käyttäjiä ja japaninkielisen sana #neko tarkoittaa suomeksi kissaa. Yhteen valokuvaan mahtuu enintään 30 tägiä. Tänään profiilistani löytyy 381 valokuvaa, 520 seuraajaa ja 860 seurattavaa.

Oppimispolkuni Instagrammin käytössä on kulkenut 39 viikon aikana lähes samaa polkua kuin Twitterin kanssa vuonna 2009. Ensin opitaan perustoiminnallisuudet, sitten täggäys ja sitten lisäsovellukset. Kun ottaa itse omat valokuvat, kertyy nopeasti kuvamateriaalipankki, josta voi valita sopivan kuvan omiin esitysmateriaaleihin. Tällä tavalla kunnioittaa tekijänoikeuksia, joka on yksi verkkokäyttäytymisen kymmenestä kultaisesta säännöstä

Josh Johnson opasti 5.4.2012 Instagrammissa 123-säännöstä, että jokaista julkaisemaasi valokuvaa kohden kommentoi kahta jonkun muun valokuvaa ja tykkää kolmesta jonkun muun valokuvasta. Toisen valokuvasta tykkääminen tapahtuu joko Like-nappia painamalla tai kuvaa kaksi kertaa nopeasti näpyttämällä. Toisen tai omaan valokuvaan kommentointi tapahtuu painamalla Comment-nappia ja kirjoittamalla kenttään kommenttinsa. Tällä 123-säännöllä lisätään yhteisöllisyyttä ja löytyy lisää seurattavia sekä saa uusia seuraajia. Joshilla on yli 140000 seuraajaa. Hän julkaisee teemakilpailuja ja niihin voi osallistua täggäämällä #jj omiin kuviinsa. Parhaat kuvat julkaistaan hänen The Best of JJ -kuvablogissaan

Kun käyttää Instagrammissa esim. 50 tykkäystä saaneille kuvillensa #50likes tägiä, saa kuvansa 50 tykkäystä saaneiden kuvien virtaan. Vastaavasti 500 seuraajan rajan menemistä rikki voi juhlistaa laittamalla kuvakaappauksen omasta profiilista ja liittämällä siihen kiitostekstin, jossa on mukana #500followers tägi. Näin voi saada lisää tykkäyksiä omille kuville sekä mahdollisia uusia seuraajia.

Instagram tuo elämääni uusia erilaisia ihmisiä heidän valokuviensa myötä. Voin seurata mm. japanilaisen mikey081213:n alle vuoden ikäisten kaksosten kasvua, 2-vuotiaan nala_cat:in kissamaisia kujeita, srw77:n elämää Venäjällä, kreikkalaisen soniakapa:n 365-valokuvaprojektia, australialaisen nuoren naisen kimaleks:in ja hänen kissansa elämää, amerikkalaisen evvied65:n luonto- ja eläinkuvia sekä tietysti useiden suomalaisten verkostoni jäsenten ihastuttavia kuvia.

- Pauliina

Uudempi: Sovelluksia kuin sieniä sateella
Vanhempi: Tapahtumien satoa