Syyskuun 17. päivänä saapui elämääni kesäkuussa hankitun kannettavan tietokoneen Apple MacBook Airin rinnalle älypuhelimeni iPhone 4 32GB. Se on mullistanut monipuolisilla ominaisuuksillaan normaalin kännykän käyttöni. Puhelut, tekstiviestit, kamera, kalenteri, nettiselain, sähköposti ja osoitekirja olivat tuttuja toimintoja aiempien nokialaisten myötä.

Kerron muutamia kokemuksiani pinkeillä muovikuorilla, suojakalvolla ja 12 kuukauden Minun Sonera -liittymällä varustetusta mustasta iPhone 4 32GB älypuhelimestani. Applen ja Soneran sivuilta löydät iPhone-puhelimesta lisätietoa.

App Store

Saan helposti ladattua App Storesta käyttööni uusia sovelluksia sekä päivityksiä aiemmin ladattuihin sovelluksiin. Tässä kuvakaappaukset puhelimeni sovelluksista lokakuun 16. päivänä:

iPhone sovellukset iPhone sovellukset iPhone sovellukset iPhone sovellukset iPhone sovellukset

 

Olen löytänyt sovelluksia App Storesta hakutoiminnolla, selailemalla kategorialistoja ja TOP 25-listoja sekä ystävien suosituksella. Tällä hetkellä puhelimessani on ladattuna 98 sovellusta.

Tässä sovellukset tänään joulukuun 29. päivänä (huom. taustakuvana on säilynyt ekana valokuvana otettu kissanpentumme kuva ja kansioiden käyttö on opittu):

iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4 iPhone 4

Sleep Cycle

Eniten käyttämäni sovellus on ollut 97 päivän ajan Sleep Cycle, joka seuraa untani ja herättää hellästi aamulla. Sain vinkin tästä sovelluksesta Mikael Jungnerilta 16.9.2010 TIEKEn Vaikuta ja vaikutu - digikansalainen tänään ja huomenna -seminaarin puheesta. YouTubesta löytyy englanniksi demovideo. Tässä kuvakaappaus maanantain ja tiistain välisestä yöstäni. Sleep Cycle tallentaa unen alkamis- ja loppumisajan, kokonaisuniajan, unikäyrän hereillä-unessa-syvässä unessa -vaiheissa sekä keskimääräisen uniajan.

Sleep Cycle

Verkostot

Verkostoistani käytän aktiivisesti myös mobiililaitteellani Facebookia, Twitteriä ja foursquarea.

Pelit

Eniten koukuttavat pelit ovat olleet minulle Gems 3D Puzzle Game ja koko perheelle Angry Birds.

YouTubesta löytyy lukuisia Angry Birds-videoita. Tässä on yksi Angry Birds -huumoripätkä, joka on ladattu yli 3 miljoonaa kertaa:

Työkalut

Puhelin mukana tulleiden muistioiden, laskimen, kellon, kompassin ja sanelimen lisäksi olen käyttänyt näitä työkaluja:

Valokuvaus

Nuorimmaisen lapseni suosima LEGO Photo ja oma suosikkini Hipstamatic -valokuvaussovellukset ovat saaneet rinnallensa OldPhotoPROn ja OldBooth Lite -sovellukset testaukseen.

Uusimmat sovelluslöydöt

Jouluradion kautta voi kuunnella joulumusiikkia. Slice it!, Knots, Trainyard EX -pelien lisäksi Geared-peli on ollut visainen pähkinä ratkaistavaksi. YLE on julkaissut YLE Areena ja YLE Lapset -sovellukset. Hauskoja sovelluksia lapsille ovat Balloonimals Lite -3D animaatiosovellus, jolla puhalletaan ilmapallosta kosketukseen reagoiva dinosaurus sekä Giraffe's Matching Zoo -muistipeli, Kids Xylophone -ksylofonisoitin, Talking Tom -virtuaalikissa ja A Mood Pad - Heat Sensitive Surface -piirtosovellus. Hopeisen omenan keskusteluketjusta löysin lisää pelivinkkejä lapsille. Testailussa on ollut myös Word Lens -sovellus, jolla voi kääntää reaaliajassa tekstejä toiseen kieleen. Tällä hetkellä sovellus tekee vain englannin- ja espanjan kielen käännöksiä.

Lisää iPhone-vinkkejä

Outi Lammi on julkaissut Facebookissa vinkkejä iPhonen käyttöön: Vinkki #7: Viisi pientä iPhone-niksiä Vinkki #10: Evernoten mobiilikäyttö helpoksi (iPhone) Vinkki #12: Kirjoittaminen iPhonella helpommaksi Vinkki #16: Seesmic for iPhone & Evernote Vinkki #17: Tiesitkö nämä viisi asiaa iPhonesta? Vinkki 24: Näppärä kalenterisovellus iPhonelle Vinkki 29: iPhone-sälää, sekä maksullista että maksutonta

Vanhasta ja uudesta SwitchX-blogista löytyy iPhone-aiheisia blogikirjoituksia. Samoin Marko Kaartisen blogista iPhone ja appsit osa 1 ja osa 2.

Flickr-kuvapalvelusta löytyy kaikkien käyttäjien kuvien joukosta iPhone-hakusanalla yli 4,3 miljoonaa kuvaa.

Wikipedia kertoo iPhone 4 -puhelimesta seuraavaa:

"iPhone 4 on Applen kesäkuussa 2010 julkaisema älypuhelin. Puhelin paljastettiin Applen vuotuisessa WWDC-konferenssissa 7. kesäkuuta 2010. Puhelin tuli myyntiin 24. kesäkuuta 2010 Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Japanissa. Suomessa puhelin tuli alun perin myyntiin Soneralle operaattorilukittuna 30. heinäkuuta 2010. Elisa aloitti operaattorivapaan iPhone 4 -myynnin syyskuussa 2010.

Applen iTunes-listat kertovat TOP 100 ilmaista sovellusta ja TOP 100 maksullista sovellusta.

Mashable on omistanut oman sivustonsa iPhone sovelluksille.

Näiden vinkkien ja linkkien myötä taidan mennä App Storeen tekemään lisää löytöjä.

- Pauliina

Uudempi: Verkossa sorsastaminen
Vanhempi: Empaattinen kulttuuri